Recepten

Tips

  • Bewaar de asperges in een vochtige doek in de groentenla van de koelkast.

  • De asperge moet goed geschild worden, begin 3 a 4 cm onder de kop. De asperge moet bij de kop worden vastgehouden en van boven naar beneden geschild worden,van de onderkant moet ca. I cm worden afgesneden. De asperge moet vooral niet te dun geschild worden. Handig is het schillen met een speciaal aspergeschilmesje. Natuurlijk kan het ook met een dunschiller of kaasschaaf.

  • De asperges worden opgezet in ruim koud water met wat zout . Als het kookpunt is bereikt nog plm. 5 minuten zachtjes laten koken totdat ze gaar zijn. Daarna nog plm 15 minuten in het hete vocht laten nagaren.

  • lnvriezen van asperges:zorgvuldig schillen, wassen en snel invriezen. lngevroren asperges niet ontdooien, maar zo vanuit de diepvries in de pan met kokend water.

  • Het is ook mogelijk om uw asperges door ons te laten schillen met een speciale schilmachine.

  • En vacuum te laten verpakken.

Recepten:

Asperges met een eieren sausje.

  • 1 kg asperges

  • saus voor asperges

  • 2 deciliter.melk

  • 3 eieren

  • 50 gram. roomboter

  • 100gr.ham

Kook de asperges (zie koken van asperges)
De eieren koken (hard) en met een vork los prakken.
De ham fijn snijden.
Breng 2 deciliter melk aan de kook roer hier 30 gram.
groentesaus door en blijf roeren tot de saus gebonden is. De saus 3 min. zachtjes doorkoken. Daarna de boter door de saus
roeren. Het vuur uitzetten en de geprakte eieren en ham erdoor
roeren. Deze saus serveren over de asperges.

Hartige aspergetaart

  • pakje bladerdeeg

  •  I5 centiliter koude melk

  •  3 eieren

  • 500 gram asperges

  • 250 gram gesnipperde plakjes ham of blikje zalm

  • 250 gram geraspte kaas

De oven voorverwarmen op 190 graden.
Beboter een springvorm en leg daar de plakjes bladerdeeg in.
Prik met en vork hier en daar gaatjes in het bladerdeeg.
De asperges in stukjes snijden en ongeveer. 15 min.laten koken.
Daarna de asperges laten uitlekken.
De stukjes asperges samen met de geraspte kaas en de
gesnipperde ham op de deegbodem leggen.De 3 eieren en de
melk schuimig mixen eventueel peper en zout toevoegen en
over de vulling gieten. De taart in ongeveer 45 minuten gaar
bakken.

Asperge ragout

. 500 gr asperge stukjes
. 300 gr kippenvlees
. bouillon blokje
. boter
. bloem
. crème fraïche
. peper en zout
. bieslook

Het bouillonblokje, vlees en aspergestukjes opzetten in een 1/2 liter water
en ong. 30 minuten zachtjes laten koken. Daarna de
bouillon zeven. ln een pan een stukje boter laten smelten. Dan
de bloem erbij voegen en roeren totdat een samenhangende
massa is verkregen (de roux). De bouillon beetje bij beetje
toevoegen en steeds goed glad roeren.De saus even laten
doorwarmen en dan de aspergestukjes en het vlees toevoegen.
De ragout afmaken met de crème fraïche en de gehakte bieslook.
Heerlijk in een ragout bakje, met stokbrood, rijst of macaroni.
” het kippenvlees kan ook vervangen worden door een blikje
zalm.

Makkelijke aspergesoep

. pakje aspergesoep
. 500 gr. asperge stukjes
. bouillon blokje
. verse worst of 300 gr. Kipvlees

Kook het vlees in 1 liter water met het bouillon blokje.
Haal het vlees uit de bouillon en snij het in stukjes.Voeg
het vlees samen met de asperge stukjes bij de bouillon en
laat alles nog 20 minuten zachtjes koken. Het pakje soep
aanmaken 1/2 tot 1 liter water en dit voegen bij de
rest. Nog 10 minuten zachtjes laten koken en de soep is
klaar.

Voor meer recepten www.aspergerecepten.nl

.

terug


Reacties

Recepten — 3 reacties

  1. Nog een lekker recept :
    kook de asperges, rol ze daarna in couburger ham. Leg ze in een ovenschaal. Maak het sausje van asperge kookvocht en een bakje kruidenkaas. Giet dat over de asperges. Doe er nog geraspte kaas over en zet in de oven. Tot de kaas mooi gesmolten is.
    Heerlijk !!!!!!
    groetjes desire

  2. Asperges rauw (wel geschild 🧐) in de iets beboterde (combi roomboter/olijfolie) al omdraaiend grillen. Ik leg er de zalm mootjes met huid naast en feef ook die rondom ‘streepjes’ en gaar deze.
    In het bord gooi ik er met ’n lepeltje wat mosterd/dille saus uit ’n potje over. Smul ze 😋

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.